31 Oktober 2014

Sedih Bila Tak Dapat Nak Taip Entri









Salam dan selamat petang untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi dan hargai....rindunya Diana kat blog Diana ni dekat seminggu dah tak berupdate apa2 entri...semua itu terjadi kerana kouta internet digi Diana dah habis....nak tukar ker sebulan tak boleh pula sebab laluan internet belum tamat...terpaksa tunggu dah lihat jer entri2 sahabat semua ada yang dapat Diana tinggalkan komen yang yang tak dapat nak tinggalkan komen....sedih tau Diana bila menghadapai saat2 dan masalah macam ni...Saat Diana menghilang ni ada yang rindu Diana tak...hehe....














Gambar tak ada kena mengena dengan tajuk entri Diana...hehe...gambar ni Diana ambil saat sedang menjamu selera bersama adik masa cuti hujung minggu yang lalu...ni tepi laut Sandakan...cantik kan...sesekali menjamu selera sambil melihat pemandangan laut...sejuk jer mata memandang....









Yang Ikhlas,

25 Oktober 2014

Lirik Lagu - Kasih Padamu ( Rasulullah ) Hafiz Hamidun











Lirik Lagu - Kasih Padamu ( Rasulullah ) Hafiz Hamidun






Rasulullah
Dalam sirahmu
Ku temu tulusnya cinta
Demi umatmu
Berkorban jiwa
Sehingga hujung nyawa


Kau di utus atas nama kebenaran
Dengan fasih lidah beri penjelasan
Sabar dalam apa jua keadaan
Tak goyah dengan ranjau tekanan


Walau diri bisa menakluki takhta
Tetap rendah hati penuh sederhana
Segalanya demi Lillahi Ta'ala
Azimat yang berharga


Rasulullah
Dengan hikmahmu
Terpancar syiar agama
Mengubah gelap menjadi terang
Menghapus jahiliah


Rasulullah
Engkau tinggalkan
Semangat juang yang tinggi
Membina satu aqidah
Membangun iman
Bertahun di lapangan mujahadah


Sahih hadith dan Al-Quran
Menjadi sumber cahaya pedoman
Hanya itu yang kau wariskan
Akan selamat di dunia akhirat


Rasulullah
Terlalu rindu
Padamu junjungan jiwa
Di dalam sunnah yang utama
Menyambung kasih denganmu...














Makan Malam Dengan Lemang Dan Ayam Kicap






Salam dan selamat malam untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi dan hargai...




Syukur Alhamdulillah hari ni dapat rezeki...jiran kat tempat Diana ada buat lemang sempenan sambutan Maal Hijrah dan sempena cuti di hari sabtu...taulah kita ni jarang2 dapat cuti umum yang jatuh pada hari sabtu kan...jadi cuti ni ambil kesempatan untuk bersantai2 tapi dalam duduk bersantai2 tu jangan di lupa tentang penghijrahan Rasulullah...











Lemang ni Diana makan bersama dengan ayam masak kicap simpel...














Yang Ikhlas,

Cuti Sempena Maal Hijrah






Salam dan selamat petang untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi dan hargai...Salam Maal Hijrah juga untuk semua....





Hari ini semua sedang bercuti kan...di kesempatan cuti ini Diana pergi berjalan sekitar Bukit Garam lagipun hari ini ada pasar....pasar ini setiap sabtu mesti ada....berdekatan dengan pasar tamu ini ada taman tapi tengok taman macam tak terpelihara dah...sayang kan tempat cantik yang boleh di kunjungi di biarkan tanpa jagaan oleh pihak tertentu...


















Yang Ikhlas,

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih



As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .








Segmen Awesome Blogger Bloglist












Segmen Awesome Blogger Bloglist bakal berlangsung dari 24 Oktober 2014 hingga 30 Oktober 2014. Tujuannya untuk mengumpul para blogger untuk disenaraikan dalam bloglist blog ini sambil berblogwalking ke blog para blogger. Semua yang join akan disenaraikan dalam bloglist 'AWESOME BLOGGER'.


Syarat-syarat

  • Follow blog Invisible Note
  • Like facebook Invisible Note
  • Buat entri bertajuk Segmen Awesome Blogger Bloglist
  • Copy coding dalam entri INI dan publishkan
  • Copy URL entry dan pastekan di ruangan komen entry INI
  • Siap

Tambahan (optional)
  • IM baru buat instagram, kepada yang sudi boleh follow instagram invisiblenote

Semua blogger akan disenaraikan dalam bloglist dari bulan November hingga Disember 2014. Senarai peserta segmen juga akan disenaraikan dalam entry selepas tamat tarikh segmen. Berharap mendapat sambutan. Terima kasih semua :)

credit to mialiana.com
















24 Oktober 2014

Selamat Menyambut Awal Muharram






Pict dari en.google






Salam dan selamat malam untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi dan hargai....InsyAllah esok umat islam akan menyambut ketibaan tahun baharu dalam kalender islam iaitu 1 Muharram.




Salam Maal Hijrah 1436H untuk semua....semoga semangat penghijrahan kita ke arah yang lebih baik.Teringat masa zaman sekolah menengah dulu...Diana selalu ikut pertandingan nasyid kat sekolah setiap sambutan Maal Hijrah dan lagu yang wajib di nyanyikan adalah lagu Maal Hijrah.




Maal Hijrah ( 1 Muharram )


Satu Muharram detik permulaan
Perkiraan tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan umat Islam
Dari kota Mekah ke kota Madinah



Atas keyakinan dan iman yang teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar bersatu
Rela berkorban harta dan nyawa
Demi menegakkan Islam tercinta




Hijrah itu pengorbanan
Hijrah itu perjuanganHijrah itu persaudaraan
Hijrah membentuk perpaduan



Oleh itu mari semua
Kita sambut Ma'al Hijrah
Tingkatkan semangat
Tegakkan syiar Islam




Untuk sepanjang zaman..









Yang Ikhlas,

 
♥ Copyright © 2014 reserved to Anugerah Terindah|Template Edited by sHaRiNa eLyaNa