24 Oktober 2014

Selamat Menyambut Awal Muharram






Pict dari en.google






Salam dan selamat malam untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi dan hargai....InsyAllah esok umat islam akan menyambut ketibaan tahun baharu dalam kalender islam iaitu 1 Muharram.




Salam Maal Hijrah 1436H untuk semua....semoga semangat penghijrahan kita ke arah yang lebih baik.Teringat masa zaman sekolah menengah dulu...Diana selalu ikut pertandingan nasyid kat sekolah setiap sambutan Maal Hijrah dan lagu yang wajib di nyanyikan adalah lagu Maal Hijrah.




Maal Hijrah ( 1 Muharram )


Satu Muharram detik permulaan
Perkiraan tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan umat Islam
Dari kota Mekah ke kota Madinah



Atas keyakinan dan iman yang teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar bersatu
Rela berkorban harta dan nyawa
Demi menegakkan Islam tercinta




Hijrah itu pengorbanan
Hijrah itu perjuanganHijrah itu persaudaraan
Hijrah membentuk perpaduan



Oleh itu mari semua
Kita sambut Ma'al Hijrah
Tingkatkan semangat
Tegakkan syiar Islam




Untuk sepanjang zaman..









Yang Ikhlas,

22 Oktober 2014

Wordless Wednesday #16






















Selamat Menyambut Hari Deepavali

















Salam dan selamat tengahari untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi dan hargai...Happy Deepavali kepada semua kaum india dan juga kepada semua yang menyambutnya....Bertuahnya kita sebagai rakyat Malaysia yang terdiri dengan berbilang bangsa dan budaya dapat meraikan perayaan masing2 ..



















Makan-Makan Awal Pagi









Salam dan selamat pagi Rabu untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi dan hargai...Selamat menyambut Hari Deepavali kepada semua yang menyambutnya...selamat bercuti juga kepada yang bercuti hari ini...






Diana hari ni berkerja seperti biasa tak ada cuti...Manager jer yang bercuti...sedihnya kan tapi nak buat macam mana...kerja tetap di jalankan dan tanggungjawab tetap di laksanakan...Pepagi tadi kat pejabat Diana dan sahabat kat pejabat menjamu kudapan dari KK...mak kawan Diana dan juga mak mertua adik ipar Diana baru pulang dari KK dan ada bawa makanan....















Amplam,rempeyek dan kek.....sebelum memulakan kerja Diana dan sahabat sepejabat layan dulu ni....













21 Oktober 2014

Segment Blog Review by Sally Samsaiman










Salam dan selamat petang untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi dan hargai...petang ni Diana joina lagi satu segmen dari blogger comel iaitu Sally Samsaiman....jom ramai2 kita join segmen dari dia...













Klik Banner Untuk Join



Segman berlangsung dari 21hb October hingga 26hb October  (11.59pm waktu Malaysia )













SEGMEN: Kapas Putih November Bloglist










Salam dan selamat petang untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi dan hargai....Jom join Segmen Bloglist dari blogger N Kay.










Klik Banner Untuk Join










Tudung Halfmoon Auleeya Dah Sampai






Salam dan selamat tengahari untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi dan hargai....dah lunch ker...Diana hari ni lunch cuma makan pau inti ayam...walaupun cuma lunch dengan sebiji pau tapi dah cukup untuk mengalas perut hingga ke petang...Alhamdulillah...





Sebenarnya hari ni nak kongsi tentang tudung halfmoon yang Diana dah oder kat Ezne Collection.....Diana suka sangat pakai tudung halfmoon ni sebab ia senang di gayakan...
















Diana terus oder 2 tudung Halfmoon Auleeya iaitu warna Yellow Mustard  dan  Pink Belacan..


1) Diperbuat daripada kain georgette chiffon.
2) Sangat lembut, sangat terletak bila dipakai. 
3)Tidak terlalu jarang dan tidak panas.
4)Ukuran :1.5mX0.75m




 
Nak pilih warna dan nak oder jom ker FB: Ezne Collection












 
♥ Copyright © 2014 reserved to Anugerah Terindah|Template Edited by sHaRiNa eLyaNa