Anugerah Terindah

Halaman

26 November 2017

Cake Cheese Oreo Guna 3 Bahan Saja Yang viral



Salam dan selamat berhujung minggu untuk semua sahabat blogger yang MD sayangi dan hargai...Hujung minggu yang lalu MD duduk kat rumah jer tak ke mana-mana pun sebab mata kita sebelah kiri bengkak....Maaf lah baru nak update pasal kek yang tengah viral ni.....hihi




Jadi MD ambil peluang untuk buat kek viral yang hanya menggunakan 3 bahan saja..

Bahan - Bahan :

  1. Biskut Oreo
  2. Susu Ducth Lady ( MD guna yang perisa coklat )
  3. Cheddar Cheese
Cara membuatnya :

  1. Blend sekali biskut oreo bersama krimnya sekali dan susu ducth lady...( MD guna setengah jak susu ducth lady tu )
  2. Blend sampai kembang supaya bila kita kukus kek kita akan naik kembang juga..
  3. Lepas tu tuang kat loyang yang di sukai...nak yang bentuk bulat atau segiempat tu...
  4. Kukus sampai masak...( Nak tau kek kita dah masak tau belum...guna lidi yang bersih cucuk dia...bila tak ada melekat kat lidi tu bermakna kek kita dah masak....( MD guna sudu garpu...hihi...)
  5. Dah masak angkat...nak bagi meleleh sikit MD letak milo pekat dan tuang kat atas lepas tu parut lah cheddar chees kat atas....
  6. Siap....


Ini lah rupa kek viral yang guna hanya 3 bahan saja....






10 November 2017

Happy Birthday My Adik



Salam buat semua sahabat blogger dan pengunjung setia yang sentiasa sudi singgah kat blog MD. Terima kasih MD ucapkan kepada semua....



5/11/2017 minggu lalu adalah birthday adik bongsu MD...tak ada apa MD nak sambut cuma MD dapat hadiahkan seperti dalam gambar di atas sebagai kejutan di hari lahirnya yang ke-26tahun....tua dah pun...hihi


Selamat Hari Lahir buatmu adik yang di sayangi...


Semoga di panjangkan umur
Semoga sihat selalu
Semoga selamat di dunia dan akhirat
Dan semoga bertemu jodohnya....hihi..




Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com








Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com bermula dari saat ini, 12.00 tengahari 9 November 2017 sehingga 11.59 malam 16 November 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. 13 pemenang bertuah dicari. Hadiah berupa ole-ole fridge magnet dan keychain di SINI.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.comAdd To Circle Google+ Mia LianaLike Fanpage Mialiana.com dan Follow Instagram @mialiana (jika ada)
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Segmen akan tamat pada 11.59 malam 16 November 2017.

Pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah manual dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 November 2017.

** support Mia ya.....




22 Oktober 2017

Cabutan Untuk Pemenang First Giveaway Live Di Facebook


Salam dan selamat berhujung minggu untuk semua sahabat blogger dan pengunjung yang MD sayangi dan hargai...Terima kasih sentiasa sudi singgah dan komen dekat blog MD....

Sebelum tu MD ingin memohon maaf kepada semua peserta yang join First Givraway Tuan Blog Dan Blog Anugerah Terindah sebab live kat Facebook MD banyak yang blurrr dan nama peserta pun tak nampak jadi MD buat sekali lagi live...



Semua senarai pemenang telah keluar dalam list di atas....Tahniah MD ucapkan kepada semua yang telah join first Giveaway MD...Tahniah kepada yang telah menang dan kepada yang tak menang tu jangan susah hati tau...InsyAllah ada rezeki MD akan buat lagi giveaway yang seterusnya...mana tau di situ nanti ada rezeki korang kan...siapa tau....

Kepada semua pemenang Fitst Giveaway Tuan Blog Dan Blog Anugerah Terindah silap hantar detail kepada MD di Facebook ya Mardiah Diana.......Terima kasih sekali lagi kepada semuanya....




Anugerah Terindah Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign