28 Ogos 2015

GA Pertama MeeyaHani






Salam semuanya sahabat blogger dan pengunjung blog yang di sayangi dan hargai...Hari ni Diana join GA pertama dari 2 orang blogger yang berkawan baik...iaitu blogger  Meeya Techik dan juga blogger Cik Hani.










Nak join klik jer banner kat atas yer...





Hidup Ini Berkisar Tentang 5 Perkara






Selamat pagi untuk semua sahabat blogger dan pengunjung yang sudi singgah kat blog Diana ini.....Salam Jumaat Penghulu Segala Hari...










Hidup Ini Berkisar Tentang 5 Perkara



1) Apabila diberi nikmat BERSYUKUR
2) Apabila diuji BERSABAR
3) Apabila terjebak dengan dosa BERTAUBAT
4) Apabila melakukan kesilapan MEMOHON MAAF
5) Apabila dilanda dukacita..Jadikan sebagai IKTIBAR









27 Ogos 2015

Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com







Sempena bulan Ogos, bulan kemerdekaan ini, Mia nak buat Giveaway Merdeka 2015 yang simple. Hadiahnya berupa 18 Fridge Magnet Ringgit Malaysia. Ole-ole dari Kelantan.





Tanggal 31 Ogos 1957. Merdeka!! Merdeka!!

Jom join giveaway ini... syarat-syaratnya :

  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 31 Ogos 2015.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan akan diumumkan pada 3 September 2015.



nak join giveaway ini, sila klik pada banner..









Masakan Kaum Bugis #Sayur Daun Killor






Selamat pagi untuk semua sahabat blogger dan pengunjung blog yang sudi singgah kat blog Diana ini....bersua lagi dengan entri masakan kaum bugis...Kebanyakkan masakan kaum bugis ini simple dan tidak banyak menggunakan bahan2,ada secukup rasa pun masakan boleh jadi sedap...hihi...









Pernah tengok tak sayur ni....Kalau sahabat nak tau orang kat tempat Diana ni panggil sayur ni "Daun Killor"....sayur ni pun senang nak masak,boleh di masak bersama kacang hijau,buah betik muda,kacang panjang ataupun terung..Semalam menu sayur Diana adalah sayur "Daun Killor" campur dengan buah betik muda....








Sebelum sayur "Daun Killor" ni nak di masak,kita kena asingkan daun-daun dari tangkai dia sebab kita nak guna untuk buat sayur hanyalah daun dia...








Haaa...ini dia betik muda yang Diana dah siap potong-potong dan cuci,tinggal nak masak bersama sayur "Daun Killor"....







Rupa sayur "Daun Killor" campur betik muda...simple jak kan tapi ini ada makanan sayuran yang paling feveret kat tempat Diana sebab senang nak dapat...hihi...Masakan jenis macam ini jarang kita jumpa kat kawasan bandar,selalu masakan ni kita dapat makan kat kampung-kampung dan estate-estate.









26 Ogos 2015

Shawl Dah Sampai








Selamat petang untuk semua sahabat blogger dan pengunjung blog yang sudi singgah dekat blog Diana ini...Pada minggu yang lalu dalam entri Diana di sini yang Diana nak shopping online shawl.Shawl yang Diana oder dah pun sampai minggu lalu tapi baru hari ini Diana nak update....hihi















Ini dia shawl yang Diana oder dekat  Hasnah Sytieh @ VRhijab.....Untuk pengetahuan semua shawl yang Diana oder hari tu ada 2 yang dah kehabisan stok jadi Diana oder stok yang baru sampai..Diana sangat berpuas hati dengan shawl ini dan hari ahad lepas Diana oder lagi  sebanyak 10pcs shawl plain warna hotpink,1pcs warna hitam dan 1pcs jenis bercorak...Nak tau untuk apa Diana oder sampai 10pcs shawl plain warna hotpink tu jangan lupa nantikan update berikutnya pada 27/09/2015...













Terima Kasih Buat Blogger Zumal





Pagi tadi Diana buka IG Diana yang jarang-jarang terupdate...kalau ada pun paling gambar2  jer dan pagi tadi tak sangka blogger Zumal terus bomm IG Diana....Terima kasih yer Zumal.....















Wordless Wednesday #22






Selamat pagi untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi dan hargai...Alangkah bertuahnya bila dapat memiliki rumah impian ini...




gambar dari FB







gambar dari FB





 
♥ Copyright © 2014 reserved to Anugerah Terindah|Template Edited by sHaRiNa eLyaNa