5 Ogos 2016

Salam Jumaat -Redha Pada Ketentuan Ilahi





Salam Jumaat untuk semua sahabat blogger dan pengunjung yang sentiasa sudi singgah dekat blog MD ini.....Terima kasih MD ucapkan kepada semuanya....









Janganlah bersedih bh bila apa yang kita rancang Itu tidak menjadi kenyataan..
Aturan Allah itu jauh lebih baik Daripada apa yang kita rancang...
                     Redha dan terimalah ketentuan Ilahi itu dengan hati yang terbuka...
                     Dan yakinlah susunan Allah sentiasa yang terbaik buat kita semua...
                        Setiap perkara yang terjadi...Pasti ada Hikmah yang tersembunyi....





28 Julai 2016

Simple Giveaways by Snek Lazat... Popia free dek nooooonn..



Salam dan selamat pagi untuk semua sahabat blogger dan pengunjung yang sentiasa sudi singgah dan komen dekat blog MD ini....Awal pagi ni nak join giveaway simple dan dapat makan popia free kalau ada rezeki...




Nak join jangan lupa klik (SINI)







27 Julai 2016

Kuih Rayaku 2016


Salam dan selamat petang untuk semua sahabat bn blogger dan pengunjung yang sentiasalah sudi berkunjung ke blog MD ini....Terima kasih MD ucapkan kepada semuanya...

Baru nak cerita tentang kuih raya yang MD buat raya baru² ni....tergerak hati nak update bila  masuk blog Zafirah ada Kuih Dahlia Susu...MD pun ada buat kuih ni tapi MD kasi pewarna merah jambu....hihi

Dahlia Susu
Tart Nenas Bunga
Tart Nenas Verasi Ikat Reben..
Ini lah kuih MD...comel kan bekas kuih MD...hihi


Kuih lain tak sempat nak snap sebab masa buat kuih ni semua last minit...Ingatkan tak nak buat kuih sekali terlihat orang asyik post kuih² raya terus keazaman nak buat kuih raya berkobar ² tu yang dapat siapkan beberapa jenis kuih.... hihi...