23 Mei 2016

Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com






Giveaway Fridge Magnet Lombok bermula saat ini dari hari ini, 23 Mei 2016 hingga 30 Mei 2016. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.



Siapa nak ole-ole dari Lombok? Ada 20 fridge magnet berupa rumah perkampungan orang Sasak, Lombok, Indonesia.

Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia ya... Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 30 Mei 2016.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 3 Jun 2016.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...





Kuih Berongko







Salam dan selamat hari isnin untuk semua sahabat blogger dan pengunjung yang MD sayangi dan sangat di hargai....Terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog MD ini....Cerita hujung minggu kemarin...duduk rumh tak ada buat apa-apa jadi MD buat kuih,kira kuih tradisi kaum bugis juga namanya Kuih Berongko tak tau ejaan dia macam tu ke tau tak....hihi..





Bahan-bahan nak buat kuih Berongko ni senang dan senang nak dapat yang penting ada pisang yang masak ranum....hihi...Selain pisang bahan lain ialah telur sebiji dan santan,nak letak sedikit esen vanila pun boleh tapi MD tak letak pun esen vanila sebab tak ada stok..hihi...MD guna pisang sabah tau kalau pisang lain MD tak tau sedap ke tau tak...hihi..kalau tak nak lenyek boleh blender semua bahan tu hingga hancur ya lagi senang kan.....






Ni tempat dia untuk letak pisang yang dah di blender tdi....




Dah isi dengan pisang blender kita boleh kukus....




Kukus dan bila dah masak simpan dalam peti ais...sebab kuih ni sedap di makan sejuk-sejuk......
















22 Mei 2016

Cerita Kemarin Hari





Salam dan selamat berhujung minggu untuk semua sahabat blogger dan pengunjung yang sentiasa sudi bertandang ke blog MD yang suam-suam kuku ni....Hari ini baru lah ada kesempatan nak update blog kejap.....



Hari kemarin adalah hari perkahwinan sekerja MD jadi kami dari tempat kerja menghantar pihak pengantin lelaki ke tempat pihak pengantin perempuan di Beluran....Jom layan gambar-gambar kami kemarin...


























Terima kepada blogger  Asha Lya kerana jahitankan shawl yang kami gayakan dan baju peplum yang MD pakai....






















17 April 2016