30 September 2014

Biskut Ke-5 Biskut Coklat Urai



Salam dan selamat malam untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi dan hargai..projek membuat biskut ke-5 di teruskan pada pukul 8 malam tadi dan akhirnya berjaya di siapkan sebentar tadi......tapi tak tau sedap ker tak...hehe...





Tengok gambar yang dah siap tu...urailah sangat kan...hehe...

Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love







Assalamualaikum dan salam sejahtera
Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love

Tujuan segmen ini diadakan adalah untuk mencari 15 blog yang akan menjadi penyeri di sidebar blog ini.. 

Syarat-syarat penyertaan:
  1. Follow blog Truly Love;
  2. Add To Circle Google Plus +Maria Firdz ;
  3. Buat entry bertajuk Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love
  4. Copy coding yang disediakan dan pastekan di ruangan HTML entry dan Publish!
  5. Tinggalkan URL entry penyertaan di ruangan komen entry ini.
  6. Penyertaan terbuka untuk semua blogger.
  7. 15 Blog akan dipilih menggunakan Random.org. dan akan dimasukkan dalam senarai bloglist di Sidebar Blog Truly Love.
  8. Lain-lain penyertaan yang tidak terpilih akan dimasukkan ke dalam Maria Firdz Bloglist.
  9. Tarikh Penyertaan : 25 September 2014 hingga 30 September 2014 (11.59PM)
Jom, sama-sama memeriahkan segmen ringkas ini.. 
















29 September 2014

Biskut Ke-4 Biskut Arab Bersusu

Salam dan selamat malam untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi dan hargai....Projek membuat biskut untuk hari raya haji bermula pada hari minggu yang lalu iaitu kemarin..
Yang ini adalah biskut yang ke-4 iaitu biskut arab bersusu...biskut ni sangat simple tapi rasa dia memang sedap sangat....

Dah Sambung Lesen Kenderaan Motor






Salam dan selamat petang untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi dan hargai....baru berkesempetan nak tulis entri...tak ada idea nak tuis entri ni...InsyAllah malam nanti nak sambung buat biskut lagi iaitu biskut arab susu...hehe





Pagi tadi Diana pesan sahabat Diana untuk sambung roadtax kereta sebab masa cuti hari tu tak sempat sebab banyak sangat urusan tu yang minta tolong dengan sahabat Diana sambung kat pejabat pos Bukit Garam...terima kasih kat sahabat Diana sebab tolong sambungkan roadtax kereta...


















28 September 2014

Biskut Ke-3 Biskut Bebola Oat Coklat Bersusu







Salam dan selamat malam untuk semua sahabat blogger yang Diana sayangi dan hargai...misi untuk membuat biskut untuk hari ini di kira berjaya sebab Diana dah menghasilkan 3 jenis biskut iaitu biskut tart nenas,biskut ulat bulu dan biskut bebola oat coklat bersusu....




2 jenis biskut yang Diana buat dah Diana pos kat entri DI SINI,dan kat bawah ini adalah biskut ke-3 yang berjaya Diana siapkan..





Bahan-Bahan


Bahan Yang Telah Jadi Doh


Bulat-Bulatkan Dan Susun Dalam Dulang Pembakar


Siap Di Bakar Dan Sejukkan Sebelum Di Salut Dengan Susu dan Gula Halus


Hasilnya Setelah Di Salut Susu Tepung Dengan Gula Halus















Aktiviti Membuat Biskut Tart Nenas Dan Biskut Ulat Bulu








Salam dan selamat petang untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi dan hargai...selamat berhujung minggu semuanya.....




Kemarin Diana ada bagi tahu yang hujung minggu ni Diana aktiviti nak buat kuih kan...bermula pagi tadi hingga petang tadi Diana berjaya siapkan 2 jenis kuih....











Tart Nenas Simple.....hehe...






Biskut Ulat Bulu





InsyAllah malam nanti nak buat Bebola Oat Coklat Bersusu











 
♥ Copyright © 2014 reserved to Anugerah Terindah|Template Edited by sHaRiNa eLyaNa