Anugerah Terindah

Halaman

29 Januari 2018

Rumah Baru Adik



Salam dan selamat hari Isnin terakhir di bulan Januari 2018...tak sedar cepat betul masa berlalu kita dah menghampir bulan February pulak...Alhamdulillah masih di beri kesempatan untuk kita semua...Baca jak tajuk jangan nak salah sangak ya...bukan rumah baru adik tapi rumah baru yang pihak syarikat sediakan...hihi..


Hari sabtu yang lalu adik MD berpindah ke rumah baru yang baru di sediakan oleh pihak syarikat...Jadi sibuk lah MD membantu apa yang patut sebab isteri dia kerja kat luar...


Rumah ni mempuanyai 2 bilik dan 1 tandas...Walaupun tak luas sangat tapi selesa dan memuaskan hati pekerja....








28 Januari 2018

Baru Nak Try Test 2 Produk Ini



Salam dan selamat petang hujung minggu untuk semua nya...Lamanya tak bersiaran dekat blog MD ni...rindu teramat sangat dekat blog MD yang suam-suam ni...Walaupun cuma blog yang suam-suam tapi MD sayang dekat Blog Anugerah Terindah ni...January tahun 2018 tak lama melabu terainya...kejap jak masa berlalu kan...Bagaimana di awal tahun 2018 ni...semua sahabat blogger merancang untuk tahun 2018 ni kan...


Cerita yang MD nak kongsi ni adalah entri akhir tahun lalu...Nak post tapi belum siap sepenuhnya jadi tersimpan kat draf jak lah...Hari ni tertiba buka blog nampak entri ni jadi MD pun siapkan walaupun kelaut juga jalan ceritanya...hihi..Akhir tahun lalu MD mencuba 2 produk ini...masa tu masuk kat watson kebetulan MD memang tengah mencari-cari produk pencuci wajah...2 Produk ni seminggu juga MD google untuk melihat review tentang kedua produk ni dan akhir MD pun bertekad hendak mencubanya...


Jenama Cosmoderm memang tidak asing lagi kan sebab ramai di kalangan blogger dan pembaca sudah tahu dengan jenama Cosmoderm ni kan...Bagi MD memcuci wajah Cosmoderm ni memang bagus sebab kandungan tea tree oil ni sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah kulit wajah yang berminyak macam MD memang sesuai sangat...Lepas cuci kulit wajah dengan pencuci wajah comoderm ni...terasa kulit wajah segar bugar...


Ini pula scrub wajah yang MD suka sebab bau dia yang wangi dan sedap jak di cium time kita tengah gosok-gosok untuk memyental sel kulit mati yang ada di permukaan wajah kita...makin lama sental makin suka pula MD cium bau dia....

Dan akhir bulan January 2018 ni MD merasai kedua produk ni serasi dah dengan MD....





26 November 2017

Cake Cheese Oreo Guna 3 Bahan Saja Yang viral



Salam dan selamat berhujung minggu untuk semua sahabat blogger yang MD sayangi dan hargai...Hujung minggu yang lalu MD duduk kat rumah jer tak ke mana-mana pun sebab mata kita sebelah kiri bengkak....Maaf lah baru nak update pasal kek yang tengah viral ni.....hihi




Jadi MD ambil peluang untuk buat kek viral yang hanya menggunakan 3 bahan saja..

Bahan - Bahan :

  1. Biskut Oreo
  2. Susu Ducth Lady ( MD guna yang perisa coklat )
  3. Cheddar Cheese
Cara membuatnya :

  1. Blend sekali biskut oreo bersama krimnya sekali dan susu ducth lady...( MD guna setengah jak susu ducth lady tu )
  2. Blend sampai kembang supaya bila kita kukus kek kita akan naik kembang juga..
  3. Lepas tu tuang kat loyang yang di sukai...nak yang bentuk bulat atau segiempat tu...
  4. Kukus sampai masak...( Nak tau kek kita dah masak tau belum...guna lidi yang bersih cucuk dia...bila tak ada melekat kat lidi tu bermakna kek kita dah masak....( MD guna sudu garpu...hihi...)
  5. Dah masak angkat...nak bagi meleleh sikit MD letak milo pekat dan tuang kat atas lepas tu parut lah cheddar chees kat atas....
  6. Siap....


Ini lah rupa kek viral yang guna hanya 3 bahan saja....






Anugerah Terindah Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign