28 Julai 2016

Simple Giveaways by Snek Lazat... Popia free dek nooooonn..



Salam dan selamat pagi untuk semua sahabat blogger dan pengunjung yang sentiasa sudi singgah dan komen dekat blog MD ini....Awal pagi ni nak join giveaway simple dan dapat makan popia free kalau ada rezeki...




Nak join jangan lupa klik (SINI)







27 Julai 2016

Kuih Rayaku 2016


Salam dan selamat petang untuk semua sahabat bn blogger dan pengunjung yang sentiasalah sudi berkunjung ke blog MD ini....Terima kasih MD ucapkan kepada semuanya...

Baru nak cerita tentang kuih raya yang MD buat raya baru² ni....tergerak hati nak update bila  masuk blog Zafirah ada Kuih Dahlia Susu...MD pun ada buat kuih ni tapi MD kasi pewarna merah jambu....hihi

Dahlia Susu
Tart Nenas Bunga
Tart Nenas Verasi Ikat Reben..
Ini lah kuih MD...comel kan bekas kuih MD...hihi


Kuih lain tak sempat nak snap sebab masa buat kuih ni semua last minit...Ingatkan tak nak buat kuih sekali terlihat orang asyik post kuih² raya terus keazaman nak buat kuih raya berkobar ² tu yang dapat siapkan beberapa jenis kuih.... hihi...







26 Julai 2016

Cerita Hari Isnin MD




Salam dan selamat malammalam untuk semua sahabat blogger dan pengunjung yang MD sayangi dan hargai....Malam ni macam bn terlebih rajin pulak nak update blog... mood rajin datang ajaknya....hihi.......Hari isnin25/7/2016 MD dan en.hubby cuti untuk urusan passport...siap berurusan di pejabat urusetia Sandakan...MD dan en.hubby ke pusat bandar untuk makan bb tengahari maklumlah urusan kat pejabat Imigresen ni mengambil masa setengah hari sebab ramai sangat orang...biasalah hari pertama setiap minggu ni waktu pejabat memang sibuk kan...







Masa makan tengahari tu MD order nasi goreng butter prawn... ini memang kesukaan MD, makanan en.hubby tak dapat nak post sebab tak sempat nak snap pun sebab en.hubby dah lapar...hahaha.... 



Siap menjamu selera MD pergi kedai kain untuk cari kain nak pakai wedding jiran MD... .sebab MD jadi orang yang bertanggungjawab untuk cari kain para Dayang² nanti...Tema warna hijau dan kuning mustard...



Ni warna kain yang kami nak tapi tak cukup




Jadi MD ambil yang hampir sama dengan warna ni...InsyAllah sabtu petang  MD nak hantar pergi jahit kat tempat blogger Asha Lya....Nanti dah siap dan ada kesempatan MD akan update lagi.....Nantikan ya...









Cerita Raya 2016



Salam dan selamat malam untuk semua sahabat blogger dan pengunjung yang sudi singgah di blog Anugerah Terindah ini...Blog yang kadang ceria dan selalu sunyi...hihi...Terima kasih MD ucapkan kepada semua nya...Raya dah semakin hampir melabuhkan tirai nya MD baru nak cerita sikit tentang sambutan Hari Raya MD...

Maaf Zahri Batin dari Kami
Riang Ria Raya
Beraya di rumah bekas ketua staff MD

Inilah sedikit cerita raya MD di tahun 2016......Belum terlambat untuk MD  mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir Batin dari MD dan suami.....








Giveaway Minyak Wangi Braveheart & Sweetheart DD Cosmetics Di Mialiana.com (Sticky Post)




MINYAK WANGI BRAVEHEART




Braveheart merupakan minyak wangi lelaki khusus untuk memberi motivasi golongan ini supaya berani berhadapan dengan kehidupan, kenyataan dan segala kemungkinan.

Ia tampil menguasai seluruh jiwa pemakainya. Membangkitkan iltizam seorang lelaki yang sempurna. Haruman penuh imaginasi. Gandingan aroma anggur yang menggiurkan, membawa mesej tersendiri pada diri pemakai. Haruman ini membawa dimensi baru untuk lelaki urban yang masih tersimpan ke jiwa kedesaannya. Ekstrak anggur, musk dan casmerewood memberi percikan nota-nota haruman yang penuh maskulin dan ikonik.

Komposisi segar ini mampu memperkasakan penampilan jejaka yang memakainya. Gabungan ramuan inilah yang diperlukan setiap lelaki hebat dalam misi berinspirasi. Lelaki di sebalik Braveheart berjiwa pelindung, gagah, penuh wibawa dan kekal romantik.




MINYAK WANGI SWEETHEART


Haruman yang telah memukau ribuan pencinta dan pengumpul minyak wangi. Diinspirasikan dengan bau tumbuhan dan boleh dibawa solat.

Sweetheart digambarkan ibarat semanis bayangan wajah, kesempurnaan dan keanggunan. Haruman ini dirumus khas dengan pati segar yang memukau kalbu berunsur haruman terpilih seperti vanilla, rose, buah plum dan mandarin.

Aroma sweetheart menjanjikan kepuasan, keseronokan dan keindahan. Setiap nota haruman ini memberikan keasyikan berbeza. Vanila mengusik peribadi pemakai dengan gaya feminin. Manakala mandarin melayangkan kesegaran, menitip kecergasan. Nota haruman buah plum membangkitkan energi dan kemanisan.

Kelebihan & Keunikan Minyak Wangi Braveheart & Sweetheart

Minyak wangi keluaran DD Cosmetics diinspirasi dengan bau tumbuhan dan semulajadi serta boleh dibawa solat. Pati minyak wangi Braveheart dan Sweetheart diimport dari Paris. Kemudian, ekstrak haruman ini diformulasikan mengikut kesesuaian dan cita rasa pengguna Malaysia.

Haruman ini mampu bertahan 12 hingga 24 jam sehari dan bergantung dengan aktiviti yang dilakukan.

Harga mampu milik juga ditawarkan kepada pengguna iaitu hanya RM49.90 sebotol yang
berukuran 30 ml manakala untuk Sabah Sarawak hanya RM59.90.

PEMBELIAN SECARA ONLINE VIA STOKIS KERINCHI – KIOSK ONLINE TERMURAH

Kerinchi.com merupakan pemborong, pengedar dan penjual online pelbagai produk kecantikan, kesihatan bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan seluruh Malaysia.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Kerinchi.Com ini ialah D’Herbs, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Jamu Ratu Dara, Jamu Mirafica Plus dan DD Cosmetics

Instagram : @KerinchiDotCom
WhatsApp: 018-233 1211


DD Cosmetics sangat mengalu-alukan mereka yang berminat untuk mendaftar menjadi stokis dan ejen. Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi:-

WhatsApp: 019-2018 014





SILA JAWAB SOALAN-SOALAN BERIKUT
  1. Umur anda? ____ tahun
  2. Saya berumur 40tahun pada 13/9 ni
  3. Jantina anda? (Lelaki / Perempuan)
  4. Seorang perempuan
  5. Saya patut dipilih oleh DD Cosmetics dan seterusnya bersetuju untuk membuat entri review minyak wangi Braveheart / Sweetheart berdasarkan pengalaman saya kerana _________________ (sila berikan jawapan anda)
  6. Saya nak memperkenalkan jenama minyak wangi keluaran DD Cosmetics kepada semua para blogger dan pembaca. .. Walaupun saya sebenarnya bukan peminat tegar minyak wangi tetapi saya rasa DD Cosmetics layak memilih saya kerana saya yakin dapat memperkenalkan minyak wangi keluaran DD Cosmetics Braveheart & Sweetheart.


Giveaway Minyak Wangi Braveheart & Sweetheart DD Cosmetics Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 19 hingga 29 Julai 2016 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama DD Cosmetics dalam mencari 15 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.