Anugerah Terindah: Oktober 2016

Halaman

30 Oktober 2016

Maggi Royale Korean





Salam dan selamat petang untuk semua rakan blogger dan pengunjung blog MD yang di sayangi dan di hargai...Pagi tadi MD dan En.Hubby ke sedco Bukit Garam untuk membeli barang keperluan seharian...Pekan Sedco Bukit Garam adalah sebuah pekan kecil di mana tempat orang di sekitar nya untuk keluar membeli barang keperluan sebab nak ke bandar sandakan mengambil masa 1½ jam untuk sampai...kalau ke pekan bukit garam hanya mengambil masa 20 minit jak untuk sampai...



Sebenarnya MD nak bagitau tentang produk keluaran jenama Maggi yang amat terkenal...MD mungkin orang yang ketinggalan memcuba Maggi Royale Korean ni sebab baru tadi MD terjumpa kat kedai di pekan Bukit Garam..MD ambil sepekat Maggi Royale Korean ni yang mengandungi 5 bungkus di dalamnya....



Maggi Royale Korean






Maggi Royale Korean berperisa daging tumis pedas ni rasa dia sedap MD suka dengan rasa kuah dia yang pedas dan manis ni bila makan rasa kat anak tekak memang sedap...Tadi tercari2 juga Maggi OatMee baharu tapi tak ada pula...InsyAllah nanti ada Maggi OatMee nak juga MD mencubanya...











GIVEAWAY | Menangi Eyeshadow Palette Morphe Brushes 35O !






Salam dan selamat berhujung minggu untuk semua rakan blogger dan pengunjung blog MD yang di sayangi dan hargai...Pepagi ni MD nak join giveaway dari blogger terkenal yang cantik manis siapa lagi kalau bukan Blogger NisaKay.






Klik Eyeshadow Palette Morphe Brushes 35O ! Untuk join




MD nak sangat menang set makeup Eyeshadow Palette Morphe Brushes 350 sebab MD sekarang tengah berjinak2 nak berlajar cara macam mana nak bermakeup....Tua2 macam ni baru nak belajar....hihi....Kalau rezeki MD memenangi Eyeshadow Palette 35O dapat lagi memudahkan MD belajar bermakeup.....











21 Oktober 2016

Novel Giveaway by Arrien Amani







Assalamualaikum :)

Arrien Amani kembali lagi dengan Giveaway terbaru! novel giveaway. Mencari hanya 3 orang pemenang bertuah, Pemenang top referrel akan mendapat 2 buah novel, manakala 2 orang pemenan lagi akan dipilih random dan akan mendapat 1 novel seorang, Semua pemenang boleh memilih novel kesukaannya. Jom ramai-ramai memeriahkan giveaway ini ^^ Click banner to JOIN ^_-








20 Oktober 2016

Adik Berangkat Dah Ke Indonesia







Salam dan selamat pagi untuk semua rakan blogger dan rakan alam maya yang MD sayangi dan hargai....Terima kasih kerana sentiasa singgah dan komen dekat blog MD ini.....Hari ni adik MD yang bongsu telah berangkat ke Indonesia...Rasa sedih sangat sebab tak dapat nak temani adik balik......




Gambar bersama adik


Beg barang yang adik bawa....




Akak doakan semoga adik diperjalanan selamat dan  permudahkan dalam perjalanan ya...sampai sana jangan lupa sampaikan salam akak kepada semua keluarga di kampung....












19 Oktober 2016

My First Birthday Giveaway by Miamorzafirah













Tak nak lepaskan peluang untuk join first giveaway anjuran blogger Siti Zafirah sempena birthday nya hari ini merupakan hari terakhir untuk join...Nak join jangan lupa KLIK SINI







Wordless Wednesday #33 MD & AL






MD dan Asha Lya ( 21/08/2016 )




MD dan Asha Lya ( 17/09/2016 )











Cerita Kahwin





Salam dan selamat pagi untuk semua rakan blogger dan rakan alam maya yang MD sayangi dan hargai...Terima kasih untuk semua yang sentiasa sudi singgah dan komen di blog MD ini.....



Baru nak update cerita² yang dah lama tertangguh ni....Layan jak gambar² kat bawa ni....Tempah dress dan shawl dari blogger Asha Lya






































18 Oktober 2016

Makanan Murah Kat Pasar Tamu Bukit Garam Tapi Sedap





Salam dan selamat tengahari untuk semua rakan blogger dan rakan alam maya yang MD sayangi dan sangat hargai...Ramai dah di kalangan rakan blogger dan rakan alam maya yang dah menjamu selera kan....Ni MD nak kongsi makanan murah tapi sedap yang MD dan En.Hubby makan masa pergi ke pasar tamu Bukit Garam pada 1/10/2016..




Gado-Gado Rm5.00 pesanan En.Hubby

Kuey Teow Basah Rm5.00 jadi pilihan MD

Cendol Durian



Cendol durian ni hanya ada kalau musim durian jak tau....hihi....













Nak Update Walau Dah Berlalu...





Salam dan selamat pagi untuk semua rakan blogger dan rakan alam mayaku...Hari ni nak update cerita yang dah lalu tapi baru di beri kesempatan untuk mengupdate di blog MD ini....cerita ni pada 1/10/2016 sempena cuti umum Sabah iaitu hari Yang Dipertua Negeri Sabah.



MD dan En.Hubby


Kesempatan cuti umum tu kita ambil lah peluang pergi ke pasar tamu Bukit Garam yang ada setiap hari sabtu sahaja hari lain tak ada tau kecuali hari rabu ada pasar tani....Berdekatan dengan pasar tamu tu ada sebuah taman untuk beriadah jadi kami ambil kesempatan untuk ambil gambar walaupun kadang hari biasa limpas kawasan taman tu tak pula pernah singgah untuk ambil gambar.....hihi...



Adik dan kawan ya

MD dan Kawan Adik

MD pun ambil kesempatan bergambar sendiri...En.Hubby mana ni....πŸ˜„

Adik tutup Muka pula...Nak bagi tengok dompet Hello Kitty yg di beli kat pasar tadi....hihi













17 Oktober 2016

Mini Giveaway by Mya & Fana






Hari ni MD nak join Mini Giveaway anjuran blogger Mya Farisha







Nak join mini giveaway ini jangan lupa KLIK SINI ya. 




 Tempoh 7 - 21 Oktober 2016








Ole - Ole Dari Blogger Asha Lya





Salam dan selamat pagi isnin untuk semua rakan blogger dan pengunjung alam maya yang MD sayangi dan hargai....Terima kasih sentiasa sudi singgah dan komen dekat blog MD ini.....Hari tu Blogger Asha Lya pergi bercuti kat Labuan katanya cuti² singkat jer...tak pah cuti singkat yang penting pergi bercuti bersama En.Hubby kan dik....hihi








Ni adalah ole-ole dari blogger Asha Lya coklat dari labuan....Terima kasih dik......










16 Oktober 2016

Catatan Cerita Tertangguh





Assalamualaikum dan salam penuh kerinduan buat semua rakan blogger dan pengunjung alam maya...Rindunya dekat blog MD ni dah agak lama tak keudara di alam maya ini...


Banyak cerita yang nak MD catatkan ke ruangan kali ini..tapi kena buat 1 persatu lah ni dan yang penting rakan blogger dan pengunjung alam maya tidak lah bosan nanti ya...
Akhir sekali sampai jumpa lagi di catatan MD yang seterusnya di masa akan datang...










Anugerah Terindah Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign