Anugerah Terindah: Jemput - Jemput Pucuk Paku Pakis

Halaman

29 Februari 2016

Jemput - Jemput Pucuk Paku Pakis






Salam dan selamat pagi isnin untuk semua sahabat blogger dan pengunjung blog yang sentiasa sudi singgah kat blog MD....terima kasih kepada semunya....Maaf lah sebab MD jarang dah nak update blog buat masa ini....Banyak hal yang terpaksa di dahulukan...InsyAllah ada masa tu MD pasti akan ke blog sahabat semua....





Petang kemarin jiran MD merangkap sahabat lama MD ada beri pucuk paku pakis...Terus MD ke dapur nak buat jemput² paku paki.....selain pucuk paku pakis boleh di buat sebagai sayur ia boleh juga di buat kunyahan untuk menu minum petang macam MD buat ni,makan  masa masih panas sambil cecah dengan sos cili.....wahhh....tambah lagi kesedapannya....








Pucuk paku pakis banyak kat tempat Md cuma Md jarang pergi memetiknya sebab pucuk paku pakis ni hidup subur di tebing2 sungai MD takut tergelincir masuk ke dalam sungai tu...Md tak tau pun berenang....hihi....kecuali MD mengajak en.hubby bersama ..










11 ulasan:

Nooriah Abdullah berkata...

assalamualaikum diana
kaknoor belum pernah buat jemput2 pakis ni
boleh try nanti mcam sedappp je kan

Cik Ash berkata...

assalamulaikum.... wahh sedap nya jemput2 dia buat

Farrah MF berkata...

Assalamu'alaikum, MD.
Pertama kali dengar jemput2 pucuk paku pakis. Menariknya!

PeRdU cINta berkata...

ilmu baru ni..boleh la PC cuba nanti...

Khir Khalid berkata...

Assalam MD... wah sedap tengok tu. Buat makan malam sambil blogwalking pun best... :)

Asha Lya berkata...

X pernh lgi try buat cucur ni pucuk paku..slalu msk tumis belacan jak
Blh d try next time

Ennor Plenetzurah berkata...

Ho ho ho petang nanti mau singgah pasar lah... mau buat sarapan... hehehe saya rasakan sayur lain pun boleh bha kan?

Mardiah Diana berkata...

Boleh bah juga sayur lain macam kubis,pucuk labu....hihi...sebab MD pernah juga try....hihi

Dunia Zumal berkata...

Wah, pucuk paku boleh buat jemput2 yer. Idea menarik, nak try juga ^-^

LYAfrina berkata...

xpernah mkn lg jemput paku pakis ni

Nabila Syifa berkata...

1st time dgr jemput2 paku pakis

Anugerah Terindah Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign