Anugerah Terindah: Cake Cheese Oreo Guna 3 Bahan Saja Yang viral

Halaman

26 November 2017

Cake Cheese Oreo Guna 3 Bahan Saja Yang viral



Salam dan selamat berhujung minggu untuk semua sahabat blogger yang MD sayangi dan hargai...Hujung minggu yang lalu MD duduk kat rumah jer tak ke mana-mana pun sebab mata kita sebelah kiri bengkak....Maaf lah baru nak update pasal kek yang tengah viral ni.....hihi




Jadi MD ambil peluang untuk buat kek viral yang hanya menggunakan 3 bahan saja..

Bahan - Bahan :

  1. Biskut Oreo
  2. Susu Ducth Lady ( MD guna yang perisa coklat )
  3. Cheddar Cheese
Cara membuatnya :

  1. Blend sekali biskut oreo bersama krimnya sekali dan susu ducth lady...( MD guna setengah jak susu ducth lady tu )
  2. Blend sampai kembang supaya bila kita kukus kek kita akan naik kembang juga..
  3. Lepas tu tuang kat loyang yang di sukai...nak yang bentuk bulat atau segiempat tu...
  4. Kukus sampai masak...( Nak tau kek kita dah masak tau belum...guna lidi yang bersih cucuk dia...bila tak ada melekat kat lidi tu bermakna kek kita dah masak....( MD guna sudu garpu...hihi...)
  5. Dah masak angkat...nak bagi meleleh sikit MD letak milo pekat dan tuang kat atas lepas tu parut lah cheddar chees kat atas....
  6. Siap....


Ini lah rupa kek viral yang guna hanya 3 bahan saja....






13 ulasan:

PeRdU cINta berkata...

Sedang viral kan sekarang...

Etuza Etuza berkata...

Asalam,.sedap tu Mar

Amar Razali berkata...

boleh cuba nanti ni
btw jemput singgah and follow blog saya
https://marblemomo.blogspot.com/

Flavnesz berkata...

Menariknyaaa.. Nanti la nak try buat..

Asha Lya berkata...

Sgt mudah tpi blm lgi trbuat haha

Zie Has berkata...

sedapnya la hai ... saya belum cuba lagi kek viral ni :)

FARAH berkata...

Boleh cuba ni....

Azura Aziz berkata...

Salam kenal dari blog Mialiana ;)
sedapnya nampak kek viral ni. tapi tak pernah try lagi..

dear anies berkata...

nk sikittt😊😊

Jari Manis berkata...

senang nya..mudah dpt bahan..nak cuba buat lah

Dunia Zumal berkata...

Tetiba jadi lapar pula...

hidayu ayumie berkata...

eh knp ayu xtau ade kek viral 3 bahan ni??

aRzMoHa berkata...

wow 3 bahan saja...nampak mudah...

p/s jangan lupa update blog selalu

Anugerah Terindah Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign