Anugerah Terindah: Cerita Hari Raya Aidiladha Yang Lalu

Halaman

26 September 2017

Cerita Hari Raya Aidiladha Yang Lalu




Salam dan selamat pagi untuk semuanya my sahabat blogger dan pengunjung blog MD....Baru terfikir pulak nak update cerita hari raya aidiladha MD yang lalu...






Cuti hari aidiladha hanya tu cuma sehari jer kan....nasib baik 31hb tu cuti umum sempena hari kemerdakaan negara kita jadi kat situ MD ambil kesempatan lah buat burasak...






Burasak@Buras adalah makanan wajib bagi kaum bugis di musim perayaan Hari Raya Aidilfitri dan Hari Raya Aidiladha...tanpa burasak ni macam tak lengkap jak hidangan....Burasak adalah pelengkap di Hari Raya selain masakkan lain dan kuih muih....


Jemput join First Giveaway MD ya....GIVEAWAY BIRTHDAY TUAN BLOG DAN BLOG ANUGERAH TERINDAH







7 ulasan:

Amy Hilmirda Daud berkata...

Baru tau nama dia burasak, dalam dia apa ye?

Mardiah Diana berkata...

@Amy Hilmirda Dauddalam dia beras yang dah di masak bersama santan..lepas bungkus macam ni kena masak balik selama 8jam..

dear anies berkata...

selalu tgk tp xpenah mkn lg burasak tu ;-)

Mardiah Diana berkata...

@dear aniessedap di makan macam jak Anies tapi lagi sedap kalau di makan bersama ayam masak likku...sejenis masakkan kaum bugis....hihi

Asha Lya berkata...

Sedap tu lma nda mmbli burasak...sory kak tda trpigi rumah kak raya haji

Cik Puan Ena berkata...

Samalah kita kalau balik kg raya mesti ramai2 wat burasak..sedapnya.. bab ikat tu ena pakar taw.haha .

hidayu ayumie berkata...

mcm pulut dakap je tu kak diana

Anugerah Terindah Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign