Anugerah Terindah: Makanan Kaum Bugis Lagi

Halaman

18 Ogos 2015

Makanan Kaum Bugis Lagi







Selamat petang untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi dan hargai...cuaca petang ni mendung jak kat tempat Diana...Petang ni jiran sebelah rumah Diana ada buat sesuatu...sesuatu tu adalah sejenis makanan dari kaum bugis iaitu "Berobok"











Tengok tak gambar tu.."Berobok" ini adalah jagung yang telah di hiris dan di masak..Ia macam jenis sup juga,boleh di campur ayam atau makanan dalam tin seperti kari kerang,kari ikan bilis ataupun udang...sedap di makan masa masih panas...letak lada,cuka dan kicap tambah sedap di makan.










16 ulasan:

Asha Lya berkata...

Ala2 mcm soto juga ka tu ka..mcm nak rasa nnt akak buatkan blh hhehe

Bbwana adienia berkata...

unik juga kan kak diana..baru pula wana nampak hari ni..

Nurul Shahira berkata...

Sha selalu jugak makan kat sini. Staf kolej rajin masak. Sedap =)

rubiah kadir berkata...

Xpernah dgr sis..mesti sedap kan

Aisya Ahamad berkata...

First time tgk ni. Mcm teringin plak nk rasa. Tapi mana nak carik. Hehehe

Cetusan Minda berkata...

pertama kali dengar . saya cuma kenal burasak je ...

nor azman berkata...

Mcm sedapnya

Puteri Wanita berkata...

baru first time dengar ... cuba apetah lagi :)

Fuza Musa berkata...

saya ni nama je keturunan Bugis, tapi tak tau menu ni

Dilaella Ella berkata...

pertama kali tahu makanan ni kak, mesti sedap kan ^^

ejulz berkata...

x pernah lagi makan ni.. hehe

ejulz berkata...


Entry terkini.. Jemput singgah "Lantai Cilik Musim Ke-3"


adrianna syaz berkata...

Sya pun rbu tau dan tgk wat kali pertama ni akk.. ^_^

Farrah MF berkata...

Kira macam bihun sup tapi version lain la ye,..

Dunia Zumal berkata...

Macam pernah makan tapi tak tahu namanya...

Meeya Techik berkata...

tak penah mkn lg... nnt kalau g sabah kena cuba ni :) btw, done follow akak ..

Anugerah Terindah Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign