Anugerah Terindah: Permainan Tradisional Teng - Teng

Halaman

24 Ogos 2014

Permainan Tradisional Teng - Teng







Salam dan selamat petang untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi dan hargai...selamat berhujung minggu juga untuk semua...seharian bercuti di hujung minggu ni,ingatkan tak ada kerja nak juga rehat2 kan badan setelah seminggu berkerja kan...tengok2 petang hari baru dapat berehat....


Petang2 Diana berjalan2 dengan en. Huby di persekitaran perumah pekerja yang di sediakan oleh pihak majikan...walaupun rumah yang di sediakan oleh majikan taklah secantik mana....tapi cukuplah untuk para pekerja berteduh kan.....


Limpas satu kawasan perumahan Diana tertengok sekumpulan kanak-kanak sedang bermain satu permainan tradisional iaitu permainan teng-teng,kalau tempat Diana permainan ini di panggil permainan engke-engke.Permainan ini sangat terkenal juga...pada zaman kanak-kanak,Diana pun suka main permainan ini.....





Gambar dari En.Google




Best tengok kanak-kanak tu bermain,teringin rasanya Diana turut serta...tapi malu pulak,dah tua2 mcm ni nak main juga...hehe....






16 ulasan:

cik kiera berkata...

Assalamualaikum, ibu diana. :)
Teng teng? Dah lama tak main. Rindu pulak zaman kecik2 dulu. semuanya dah berubah...

ain syafieqa berkata...

main je kak..baru la jiwa muda sentiasa.hehe

Kisah Si Dairy berkata...

best main ten teng ni...sekarang dah jarang tengok budak2 main kan...

Norhasniza Khalid berkata...

dah lama tak main.. nak main sekarang segan lah.. banyak barang bergoyang kang.. haha

acik idah berkata...

huhuhu.... dah dewasa nie usah la nak main teng2 ngan bebudak tu... huduh la nanti... :D faham2 jerk laa...
kalau teringin sangat pun... buat garisan kat dalam bilik jer... kuang3x...

Asha Lya berkata...

prmainan zaman lya kanak2 dulu juga tu hhee..skrg mcm dah pupus

munirah rahman berkata...

dulu masa kecik2 suka main dengan adik dan kawan2..hehe

Khir Khalid berkata...

Salah satu permainan feveret masa sekolah dulu2... lama dah tak main hehee.. :D

♥ Mrs. Secretary ♥ berkata...

Betul..Betul...dulu kecik2 suka main teng2 jugak.. hehehe..

Sue Sopian berkata...

salam.. selamat pagi.. :)

teringin jugak nak main teng teng ni tp malu la dah tua bangka nak lompat2.. tp sesekali tu ape salahnye ye tak.. hahaha..

jom kita main teng teng ramai2.. hahahaha

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata...

Teringat time duk kat kampung dulu... Bukan girl je main teng teng tapi yang laki pun sama ^_^

Sally Yatiey berkata...

Rindu zaman kanak2 ;D hee

Elya Roza berkata...

zaman sekrang budak2 tak tau ape tu teng teng :((
congkak pun derang tanya..apa tu congkak aunty ..:((

Yun Sing berkata...

Hehe.. ingat lagi masa kecik tengok kartun.. nampak permainan ini, cuba buat sendiri dalam rumah xD

Norhasniza Khalid berkata...

budak2 sekarang tak ditahunya.. yang dia tahu temple run, angry bird... super saga, candy crush.. haha

Hani Fadhlina Abdul Rahman berkata...

Ngeee ... Teringat zaman bebudak dulu ... Seronok main tak ingat dunia lain dah ...

Hi ... Jalan-jalan dari Segmen Nak URL Blog #8 Mia Liana ... Jangan lupa singgah jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi

Anugerah Terindah Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign