Anugerah Terindah: Puasa Enam Hari Di Bulan Syawal

Halaman

5 Ogos 2014

Puasa Enam Hari Di Bulan Syawal




Salam dan selamat tengahari buat semua sahabat blogger dan pembaca yang  Diana sayangi dan hargai...Salam Syawal ke-9 jgk...mungkin masih ramai di antara sahabat blogger dan pembaca yang masih dalam suasana mood Raya...kan Raya sebulan...
Dalam kita sibuk dengan sambutan Raya,menghadiri rumah terbuka yang di adakan rakan taulan dan keluarga...janganlah kita terlupa untuk menunaikan ibadat puasa sunat 6 hari di bulan Syawal,banyak sekali keutaman dan pahala yang besar yang kita perolehi,di antaranya..
 "Barang siapa berpuasa pada bulan Ramadhan dan diiringinya dengan puasa enam hari bulan Syawal, bererti  ia telah berpuasa setahun penuh."(H.R Muslim,Abu Dawud,At-Tirmidzi,An-Nasa'i dan Ibnu Majah)



Gambar dari En.google


Niat puasa sunat enam hari di bulan Syawal:"Sahaja Aku Puasa Sunat Bulan Syawal Kerana Allah SWT".





Rujukan:iluvislam.com






12 ulasan:

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata...

Salam Syawal Diana... Zumal belum start lagi puasa enam ^_^

Nieda ramly berkata...

salam raya .
akak pun nak posa 6 tapi tak mula2 lagi. mudahh2an sempat sebelum syawal pergi

Norhasniza Khalid berkata...

sempat-sempatkan, insyallah.. mencuba!

Che Rosliza Che Mat berkata...

Akak pun nak puasa enam jugak...tak tahu bila nak mula....Insya Allah....

Khir Khalid berkata...

Dah boleh mula puasa 6 ni kpd siapa2 yg belum mulakan... :)

Mimi Azirah berkata...

Salam Syawal

Azhafizah Md Nor berkata...

selamat menunaikan puasa enam

Ismi Ana berkata...

Wuuu..still tak sempat lagi nak puasa enam. Selamat berpuasa enam. :)

Sally Samsaiman berkata...

selamat berpuasa kak Diana :)

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

moga sama2 kt smpat lakukan =)

Yun Sing berkata...

Gambateh ;)

Etuza Ezawarna berkata...

puasa enam ni bagus banyak fadilat pelengkap lagi mantap puasa di bulan ramadhan

Anugerah Terindah Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign