Anugerah Terindah: Rasa Macam Dah Lama Tak Buka Blog

Halaman

26 Mac 2014

Rasa Macam Dah Lama Tak Buka Blog

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Salam dan selamat malam untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi...wahh....nampak tak tajuk entri Diana...bukan main lagi kan,tapi memang betul lah tajuk tu,rasa-rasanya macam dah lama benar Diana tak buka blog Diana,3 hari terasa macam 3 bulan lamanya...
 
 
 
Banyak faktor Diana  tak buka blog...salah satu faktornya adalah mengenai line..bila buka jer laptop nak loading masuk CornetBird pun punyalah lambat..terus terbatal niat Diana nak buka blog...dalam hati meronta2 nak buka blog....faktor yang lainnya rasanya Diana tak ada bahan yang nak di cerita atau nak di kongsi...fikiran buntu sangat..idea2 pun tak ada yang datang..mungkin sebab kekurangan membaca...huhu....
Pada petang sabtu yang lalu Diana dan suami pergi menghantar jiran ke daerah Pamol...sebut jer nama tempat tu dah tau memang jauh lah tempatnya sebab Diana pernah pergi sekali semasa menghadiri jemputan perkahwinan..rasa tak ingin dah Diana pergi kat tempat tu..tetapi hari pada petang sabtu minggu lalu..jiran Diana minta tolong sangat untuk di hantar ke Pamol sebab anak buah dia sakit...mendengar jer perkataan sakit...Diana dan suami merasa kesian..jadi Diana dan suami menghantarlah mereka ke Pamol...
Nak di jadikan cerita..masa pulang dari Pamol tu dalam sekitar pukul 1.10am...waktu tengah malam tu..suami Diana ni kalau memandu malam tak tahan sangat sebab mengantuk..jadi Diana lah yang memandu..nak tahu Diana memandu dari pukul 1.10am sampai pukul 3.50am tanpa henti...tengok2 dalam kereta semua dah tidur...Diana masa tu punyalah mengantuk..tapi apa nak buat Diana teruskan pemanduan dengan kelajuan 50 jer dan dengar radio...lau lagu yang di putarkan Diana tau,Diana ikut jugalah menyanyi untuk menghilangkan rasa mengantuk tu...
 Sesampai jer kat rumah..jiran Diana kata...wahh...tahan juga yer Diana memandu....Diana senyum jer dengan mata yang nak terlelap...pagi tu Diana sedar dari tidur dekat jam 10am...satu badan rasa penat jer dan kepala pun berdenyut2...hingga sembahyang subuh dah tertinggal...suami Diana tak ada kejutkan Diana masa dia solat,mungkin dia kesian kat Diana memandu dalam keadaan mengantuk.......
 
 
 
 
Apa2 pun Diana bersyukur sebab masa dalam perjalanan pulang kami semua selamat sampai di rumah... "Selalu Bersyukur Untuk Hari Ini,Esok Hari Dan Untuk Hari Selanjutnya.."
 
 
 
 
 
 
 
 

13 ulasan:

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata...

Zumal amat takut memandu malam2...

Mardiah Diana berkata...

@Ahmad Zu Mal Md Rayi Diana pun takut jugak..tapi nak buat macam mana...suami tak boleh nak memandu malam...tawakal dan berdoa,semoga tak ada yang berlaku dan selamat sampai kat rumah..

Eimma Esmail berkata...

Ima tak penah lagi drive memalam... hehhe..

Khir Khalid berkata...

Memandu malam mmt kena sentiasa berhati2.. malang tak berbau kan... semoga selamat segalanya... aamiin..

Yumida Huda berkata...

memandu time malam mmg mencabar. coz yumida jenis suka tdo. selalu drive siang hari je

Yumida Huda berkata...

memandu time malam mmg mencabar. coz yumida jenis suka tdo. selalu drive siang hari je

Nao Mei berkata...

hihi....wah diana...akak lama dah tak singgah nie...penat gak rasa berblog bila line BB buat hal kan..:)

singgah menabung :)

Mardiah Diana berkata...

@Eimma Esmailkalau malam,akak jer yang memandu sebab suami akak tak boleh nak memandu malam...

Mardiah Diana berkata...

@Khir Khalid betul tu Khir...memandu malam ni banyak risikonya sebab malang tak berbau...

Mardiah Diana berkata...

@Yumida Huda Betul tu dik Yumida,memandu malam banyak sangat cabarannya...tu jugak lah suami Diana tak nak memandu malam coz suka tidur..

Mardiah Diana berkata...

@Nao Mei Tak apa Cik Akak...tu juga lah buat Diana malas dan penat menunggu loading lambat sangat...hehe..

Siti Zara Nurhaidah berkata...

Alhamdulillah. . Smua urusan selesai. Bila line cam ciput mmg mguji ksabarn.. ada idea nk update entry trus ilang kalo line daa buat hal.. heheh

Yun Sing berkata...

Waa.. salute laa :D

Anugerah Terindah Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign