Anugerah Terindah: Biskut Cream Cracker Lapis Cheese

Halaman

11 Oktober 2014

Biskut Cream Cracker Lapis Cheese










Salam dan selamat berhujung minggu untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana sayangi dan hargai....raya Aidiladha hari tu Diana nak buat cheese tart tapi tak jadi pula jadi Diana gantikan ke satu resepi yang cukup senang....iaitu Biskut Cream Cracker Lapis Cheese...sahabat boleh gantikan biskut2 apa jer tapi ramai yang kata guna biskut salt cheese,Biskut Hup Seng Deluxe Crackers atau Biskut Marie sedap tapi biskut ni kadang susah nak jumpa kat kedai runcit  tempat Diana,jadi guna yang Biskut Hup Seng Cream Cracker jer lah...Nak cuba resepi ni boleh klik kat SINI....kalau google resepi ni memang banyak resepi untuk buat Biskut Lapis Cheese ni,kalau kreatif bolehlah kita buat yang lain daripada lain...tapi Diana nak yang simple2,cepat,senang dan sedap di makan...hehe...









Tengok dah boleh tau kan macam mana nak buat...hehe...






Dah siap tinggal nak letak dalam peti ais semalaman











Ni dia hasilnya...walaupun nampak kurang kemas tapi tetap sedap








Selamat memcuba....








15 ulasan:

Cik Nadyya berkata...

fuhh nampak sdap la kak.. nt nk cuba la resepi ni ;)

Mardiah Diana berkata...

Terima kasih dik Nadyya...cubalah sedap ni...hehe

Mardiah Diana berkata...

Terima kasih dik Nadyya...cubalah sedap ni...hehe

Bbwana adienia berkata...

Sedap tu Kak..nak sket boleh?wana tengah mood malas+rileks ni..^_^

Asha Lya berkata...

Lya slalu gak buat biasa guna biskut cheese

Ainin Sobiha Salim berkata...

Owh...yang sobiha buat guna biskut marie.. guna biskut oreo pun sedap jugak. :D

-student ACCA-
http://sobihasalim.blogspot.com/2014/02/apa-itu-acca.html

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata...

Nie nak kena cuba nie... Minggu depan boleh juga ^_^

hidayu ayumie berkata...

sedap sedap...
mmg sedap...
lame tak buat nie..
asben bknny suke sgt pon

Ismi Ana berkata...

Nak kak Diana buatkan, leh? Hihi. :D

Khir Khalid berkata...

Assalam... sedap pulak tengok pagi2 ni... :)

Sally Yatiey berkata...

Pasti sedapppp ni ;D

Sally Yatiey berkata...

Tak pernah try buat lagi ni.

Fuza Musa berkata...

ish tengok pun dah sedap. Entah bila nak cuba

aTieYusof Family berkata...

sedapppnya sis.. pernah makan jugak ni , tapi kawan yg buat kan... (kak ni malas skit)..haha

mama 3farhanah berkata...

Mudah jer buatnya kannnn... tapi kalau dah ada penyakit malas ni, beli ja la kalau nk makan. Hehehe

Anugerah Terindah Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign