Anugerah Terindah: Lirik "Wanita Syurga Bidadari Dunia" by (Oki Setiana Dewi)

Halaman

25 Januari 2014

Lirik "Wanita Syurga Bidadari Dunia" by (Oki Setiana Dewi)

 
 
 
Salam dan selamat petang untuk  semua sahabat blogger yang Diana sayangi dan hargai..di petang yang redup dalam suasana yang begitu nyaman dengan tiupan angin petang...jom  semua sahabat blogger kita renungkan sejenak sebuah lantunan syair lagu dari Oki Setiana Dewi(OSD)
 
 
Pertama sekali Diana mendengar lantunan syair lagu Oki Setiana Dewi(OSD)"Wanita Syurga Bidadari Dunia" begitu merdu dan sayu jer Diana dengar..

 
 
Oki Setiana Dewi (OSD)
 
 
 
Wanita Syurga Bidadari Dunia by Oki Setiana Dewi (OSD)


Keanggunan yang terpancar darimu..Muslimah..
Ketegasan jiwamu bak perisai nan indah
Kau hadirkan persona penuh berbalut takwah
Laksana syurga di dunia


Keteguhan hatimu oh wanita muslimah
Ketangguhan dirimu yang terbingkai sholehah
Perhiasan dunia tunduk pada yang kuasa
Sejukmu menentramkan jiwa


Engkau wanita syurga bidadari dunia
Kehormatan kau jaga dengan penuh cinta
Engkau wanita syurga bak permata berharga
Berbinar indah dalam kesucian jiwa...




Sumber dari google



Wahai Muslimah,..Dunia Adalah Perhiasan..."Sebaik-baik Perhiasan Adalah Wanita Sholehah" Jadilah Engkau Perhiasan Terindah Di Dunia Ini Dan Di Akhirat Kelak..
 
 
 
 
 
 
 
 
 

14 ulasan:

Muhammad Taufiq berkata...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Mia Liana berkata...

sweet sangat liriknya tu... touching...

Kathy R'bain berkata...

ok..nanti kathy buat tuto ye sis..

Mardiah Diana berkata...

@Mia LianaYer Kak Mia...sweet dan merdu jer suara OSD kan...

Mardiah Diana berkata...

@Kathy R'bainTerima kasih sis...dah penuh cuba tuto untuk buat scroll tu,tapi tak menjadi lak pulak...hehe...

Cik Yaya berkata...

ni yang yaya nak dengar ni

Mardiah Diana berkata...

@Cik Yaya Terima kasih dik...lagu OSD ni,akak suka sangat dengar..

msredcheesecake berkata...

tak perasan pulak ... sy jarang dengar radio skang ni...

Invisible Me berkata...

Bait-bait lirik yg menarik :)

Invisible Me berkata...

Bait-bait lirik yg menarik :)

adyna berkata...

Tak pernah dengar lagi ;)

Lora Lisma berkata...

bagus lagunya... :)

Nur Sakinah® berkata...

Ada lg lagu OSD ft ngn adk dia shindy 'hijab i'm in love' bst suka dgr. Juga tahnia d atas pernikahan mbk OSD ni

adad skay berkata...

Thank you very much for all the info ..
http://goo.gl/I1FycS

Anugerah Terindah Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign