Anugerah Terindah: Produk Safi Balqis White Trilogy

Halaman

18 September 2014

Produk Safi Balqis White Trilogy





Salam dan selamat petang untuk semua sahabat blogger dan pembaca yang Diana hargai dan sayangi....Hari minggu yang lalu Diana ada pergi ke Watson untuk mencari produk yang sesuai dengan kulit wajah Diana.....





Masalah yang sering di hadapi wanita sekarang ni ialah masalah kulit wajah yang berminyak dan berjerawat...nilah masalah yang sangat2 di risaukan oleh kaum wanita...seperti Diana juga masalah yang sering Diana hadapi adalah kulit muka berminyak dan berjerawat....






1) Pembersih & Penyegar Kawalan Minyak & Jerawat
2) Krim Anti Jerawat





Sebenarnya Diana adalah pengguna produk dari keluaran Safi Balqis,Diana pernah guna yang Safi Balqis Perfect 10,tapi sekarang Diana beralih ke Safi Balqis White Trilogy..Diana baru menggunakan dua jenis produk rangkaian Safi Balqis White Trilogy iaitu Pembersih & Penyegar Kawalan Minyak & Jerawat 2 Dalam 1 dan Krim Anti Jerawat.Sebenarnya selain dua produk ni,masih ada lagi produk dari Safi Balqis White Trilogy ni,tapi belum ada pula Diana jumpa kat Watson ni iaitu Losyen Pelembap Kawalan Minyak & Jerawat SPF15 ,Pembersih Muka Kawalan Minyak & Jerawat dan Skrub Buih Pembersih Kawalan Minyak.





Pembersih & Penyegar Kawalan Minyak & Jerawat 2 Dalam 1 ,rasa selesa dan segar jer bila menggunakannya.Dengan formulasi Arbutin,Nano BioWhite dan Limau Gedang bertindak menerusi 3 lapisan kulit untuk 10 aksi pada kulit wajah :-

1) Membersih dengan mendalam
2) Mengawal lebihan minyak
3) Mengawal jerawat
4) Melindungi dari sinar UV
5) Mencerahkan kulit
6) Mengecilkan pori
7) Menyamaratakan tona kulit
8) Mengekalkan lembapan
9) Melembutkan kulit
10) Menghaluskan kulit














22 ulasan:

Ismi Ana berkata...

Produk safi mmg elok. Tetibe Ana rasa nak try tukar selera dari safi ke syahirah. Hehe. Lgpun setakat ni jerawat x kacau muka ana. :)

Mardiah Diana berkata...

Ok tu dik...produk syahirah pun bagus juga...cuma akak nak try untuk kulit berminyak dan berjerawat...hehe

ain syafieqa berkata...

safi the best tp ain sesuai yg hijau tu je.hehe

Kathy R'bain berkata...

duta nyer hanis zalikha kan? oh yer sis,,sis dah tukar link blog kathy tak?

Mardiah Diana berkata...

Belum sis....mcmna nak tukar tu Sis Kathy...

Mardiah Diana berkata...

Akak dulu guna yg biru tu...baru jer akak cuba yg ni...hehe...hrp sesuailah dgn kulit wajah akak...

Etuza berkata...

mesti guna produk..dapat bonus lagi bagus Mardiah..

Nur Zaff berkata...

safi white trilogy.. hurmh.. nti kalau best, boleh lah share... ^_^

♥ Mrs. Secretary ♥ berkata...

safi suka krim jerawat safi.. mmg best..sehari jer jerawat kecut..=D

Sally Yatiey berkata...

Tak pernah guna ni..

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata...

Safi memang terbaik banyak produk mengikut peredaran masa ^_^

Khir Khalid berkata...

Assalam... wahh bagus ni.Thanks sharing.. :)

Asha Lya berkata...

Klau safi lya guna tonernya ja ok juga

no more love u in my life berkata...

hana pown suka sgt pkai safi sesuai dengan muka hana..btw lawa blog dh lama x singgah sini dh berubah bnyk blog nie...btw rajin2 jalan la blog hana hana dh aktif berblog semula...

mia lia berkata...

wahhh baru try pakai white trilogy warna biru tu gel penglupasan. mmg best tk tipu kulit leeyaa jenis kering. bila pakai tu lmbut kulit muka yang penting blackhd semua bagai pun hilang. serius heheh cuba try klu ada yang masalh blckhd bnyk tu. leeyaa just pakai tu je klu safi punya produk kikiki..singgh blog skli ea.. ;*

anok ganu berkata...

kenapa bila sy pakai krim anti jerawat yg oren ni muka sy jadi pedih2 n merah2 gitu ? tp jerawat kecut .adakah muka sy tak sesuai pakai kri anti ni atau ia proses permulaan bg menghilangkan jerawat ??

anok ganu berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Fatia Lareesa berkata...

saya dlu dari tingkatan 2 pakai...safi balqis..msk 20 thn tukar produk lain kononnye nak tkr angin hehe..tp muka jadi hitam dan kusam teruk msh nak kawen hjg tahun muka kelihatan kusam gile..mmg malu sbaik uma laki msa tu lambat buat majlis..so nekad nak nmpk seri kt uma laki.alhamdulillah sye kembali pkai safi xsampai 1bulqn org dah tgur prubahan muka saya...mmg kekal ng produk safi je✌

Farrah MF berkata...

Setakat ni saya pakai syampu Safi. Kena dgn saya. Produk utk muka tak pernah cuba lagi.

cik cikenet :) berkata...

Saya dari sekola menengah hingga abes poli guna produk Safi . muka saya mmg takde langsung jerawat . lepas masuk alam perkerjaan , mengada nak try produk kecantikan yg lain . tukar tukar je bertempek jerawat, parut ta hilang2, kusam. hmm sedih je. ni baru na try pakai safi semula :) Safi jugak yg The Best!

nurul hizani berkata...

sure elok ke se safi yg nie? sbb lme x pki set safi...

nurul hizani berkata...

kulit muka sensitif bole or elok x oki?

Anugerah Terindah Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign