Anugerah Terindah: Kerepek Pisang Rangup

Halaman

13 September 2015

Kerepek Pisang Rangup






Salam dan selamat malam untuk semua sahabat blogger dan pengunjung yang sudi singgah dan komen dekat blog Diana ini...terima kasih yang tak terhingga Diana ucapkan....Petang tadi kat tempat Diana hujan renyai-renyai... sejuk jak suasana yang di rasai...




Dengan keadaan suasana yang sejuk ini Diana sempat buat kerepek pisang untuk kudapan di petang hari tadi....



Kat tempat Diana pisang ni di panggil pisang cerek...





Kupas pisang dan cuci bersih



Hiris tipis-tipis dan letak garam sikit,gaul sebati.Goreng dengan minyak panas.





Hasilnya....kerepek pisang ranggup....










11 ulasan:

Cik Yanie berkata...

Nyummy. Fav sgt pisang2 ni .


Btw,
Nk review blog tak? http://impianacikyaanie.blogspot.my/2015/09/siapa-nak-saya-review-belog.html

PeRdU cINta berkata...

Pisang tanduk ye..sedapnya...

Nooriah Abdullah berkata...

sedap kerepek pisang ni makan panas2..

Bbwana adienia berkata...

Waaa..Mmg Sedap tu Mkn kak..Aina..lapar terus wana tengok..huhu

theyanaonly berkata...

wahh nampak sedap mcm teringin lak nak buat

jemput baca entri
WATERPARK

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

nyum2 sdp ni kak.. xsdr hbs..hihihi

Asha Lya berkata...

Lya suka letak yg rempah balado tu taw cheese hhehe..sdp

Eintan Nurfuzie berkata...

mmg sedap.. mak cik en akan buat masa ri raya dan akan hbis dalam masa 2 3 hari raya.. anyway skrg pisang abudah bnyk berpenyakit.. so susah nk dptkan stok yg banyak

Dunia Zumal berkata...

Zumal belum pernah cuba buat kerepek pisang, mudah rupanya...

Tengku Sofia berkata...

Done follower #337

Sedapnya kerepek pisang.

aiman mania berkata...

BAK SINI SIKIT..NAK MERASA ^^

Anugerah Terindah Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign