Anugerah Terindah: Buat Buras

Halaman

23 September 2015

Buat Buras




Salam rabu untuk semua sahabat blogger dan pengunjung yang sudi singgah dan komen dekat blog Diana ini....Awal pagi tadi Diana bangun awal sebab nak buat buras...Diana buat awal sebab Diana tak ada ambil cuti sempena hari raya aidiladha ini. Penyediaan membuat buras ni taklah susah sangat...Cuma nak memasaknya setelah di bungkus dan di ikat tu yang lama..























Ini yang telah siap di kukus dan tinggal nak bungkus




Cara nak membungkus buras









Buras Diana dah di masak....kita tunggu petang nanti Diana kongsikan lagi buras Diana yang sudah masak.




9 ulasan:

PeRdU cINta berkata...

Makan dengan rendang..sedapnya..

Khir Khalid berkata...

Assalam... wahh... mmg betul sedap makan dgn rendang ni. Salam Aidiladha. Semoga Allah sentiasa memberkati kehidupan kita semua... aamiin... :)

Rusmeyati Nordin berkata...

Akak tak pernah makan buras ni pun walaupun nenek akk bugis..
mcm nak try je..heee..

Eimma FM berkata...

ima tak penah makan ni kak. heee...

Farrah MF berkata...

Saya rasa saya pernah makan buras ni sekali je,..lepas tu dah tak jumpa dah :)

Cik Yanie berkata...

favourite! ee knpa kak jauh. nak p snaaa makan hahahahahaha

Dunia Zumal berkata...

Owh, itu namanya buras yer

Asha Lya berkata...

Lma btl nda mkn ni buras..nak rasa ni buras akak msti sdp

aeinna Musa berkata...

burass ye namanya diana?

macam makanan traditional sarawak rupa dia bila dh siap..tp ena lupa lak apa nama kuih srwk tu..hihi

Anugerah Terindah Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign